Fotoboek ‘Thuis’

Housing First is simpel. Je kunt het iedereen binnen een minuut uitleggen. Geef mensen die dakloos zijn een woning en vraag hen zich te houden aan drie afspraken: veroorzaak geen overlast, betaal je huur en onderhoud contact. Zo krijg je een solide thuisbasis met de rust om je leven weer zelf vorm te geven.  

In 2006 is zorginstelling HVO-Querido de eerste organisatie die het Amerikaanse Housing First-model in Nederland in de praktijk brengt. En met succes. Housing First krijgt inmiddels op meerdere plaatsen in de wereld navolging. Zo wordt wonen als recht erkend. Juist voor mensen zonder een dak boven hun hoofd. Dit is menselijker, effectiever, rechtvaardiger en gelijkwaardiger dan alle alternatieven. Het is zelfs goedkoper dan begeleid wonen met lotgenoten.

Fotoboek ’thuis’

In november 2018 is in Amsterdam de duizendste Housing First-woning beschikbaar gekomen voor HVO-Querido. Hiervoor realiseerde Ontwerppartners het fotoboek ’thuis’ om deze mijlpaal te onderstrepen. Met prachtige foto’s van Yildiz Kaptein die laten zien dat een vaste plek om te wonen essentieel is voor je herstel.

Discus, de huisvestingsgelegenheid van HVO-Querido,  is een groot succes. Dit blijkt uit onderzoek van het Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg van het UMC St Radboud. HVO-Querido ontving voor Housing First in 2019 een Zilveren Habitat Award.

Meer voor HVO-Querido > Boek ‘Thuis’ | Spelenderwijs in gesprek | E-Magazines


Portrettenboek 10 jaar Discus

Boekuitgave voor HVO-Querido ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Discus. Dit boek bevat interviews met voormalig daklozen en foto’s van hen in of bij hun woning. Centrale vraag: wat deze woning voor hen betekent.