Communicatie participatie in de zorg

De zorg veranderd continu en cliënten worden meer zelfredzaam en mondiger. Goede communicatie in de zorg is daarom essentieel en helpt cliënten betere keuzes te maken. Dit vraagt om goede communicatie gericht op de cliënt en familie van de cliënt. Tot zover waarschijnlijk gesneden koek voor de communicatiemedewerker in de zorg.
Maar ook werknemers en teams worden mondiger en communiceren vaker, ook richting cliënten. Om hen daarin te ondersteunen is het delen van kennis en middelen essentieel. Dit kan onder andere door richtlijnen en het beschikbaar maken van ideeën en materialen die al, voor andere teams of centraal, ontwikkeld zijn.

Ontzorgen

Ontwerppartners is met 30 ervaring specialist in communicatie in de zorg. En in het ontzorgen van de afdelingen communicatie binnen de zorg. Met name van (middel)grote organisaties met teams op verschillende locaties. Hoe we dat doen? Middels een internetomgeving (toolkit) worden kennis en materialen gedeeld. Naast correspondentiemateriaal en visitekaartjes zijn o.a. folders, brochures, posters, wenskaarten, gepersonaliseerde teamkaarten, formulieren, materialen voor lokale werving zoals spandoeken en banners beschikbaar.

Inspireren

Maar ook logo’s, (locatie)foto’s en illustraties zijn in te zien en afroepbaar voor eigen communicatie. Wat voor het ene team ontwikkeld wordt is voor elk team zichtbaar in de toolkit, zo inspireer je elkaar. En voorkom je dat het wiel steeds opnieuw wordt uitgevonden. In alle nieuw te ontwikkelen materialen is de afdeling communicatie uiteraard in de lead.

Fulfillment

De al geproduceerde materialen zoals bijvoorbeeld correspondentiemateriaal en folders worden dagelijks vanuit onze opslag ingepakt en naar de teams verstuurd. Dit scheelt de afdeling communicatie handen vol werk en tijd. Indien gewenst kunnen bestellingen intern verrekend worden. Voor opslag en bezorging hanteren we redelijke tarieven. Door geautomatiseerd voorraadbeheer wordt de toolkit op tijd aangevuld, altijd in samenspraak met de afdeling communicatie.

Meer weten over communicatie in de zorg?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Michiel Kuijs.
Hij kan u eventueel ook van referenties voorzien.