Versterking merkbeleving voor 27 scholen

Brochure
Logo Eenbes schoolbestuur
Logo Eenbes basisschool
Logo Eenbes basisschool
Logo Eenbes basisschool
Previous
Next

Merkenbeleid met merkondersteuning voor Eenbes Basisonderwijs (27 basisscholen, 5.300 leerlingen in Oost-Brabant). Eenbes Basisonderwijs zoekt naar versterking van de gezamenlijke merkidentiteit. In samenwerking met Edux Onderwijsadvies heeft Ontwerppartners een ontwerpverkenning gedaan rond merkenbeleid en merkbeleving in de visuele communicatie.

Merkenbeleid voor basisonderwijs

Op grond daarvan heeft Eenbes Basisonderwijs gekozen voor een herkenbare serie logo’s voor haar scholen met merkondersteuning door de stichting (endorsement). Met dit uitgangspunt is een uitgebreid huisstijl- en communicatiepakket ontwikkeld waarmee elke Eenbes school zich herkenbaar, krachtig en consistent kan profileren.

Huisstijl en communicatiepakket

Voor iedere school is een huisstijl ontworpen die past bij de eigen identiteit van de school binnen de gezamenlijke merkidentiteit van het bestuur. Alle scholen beschikken inmiddels over compleet vernieuwde communicatie (logo, huisstijl, schoolkalender, website, rapport, vlag, enz.). De uitrol over alle scholen werd in slechts enkele jaren gerealiseerd. Bestuur-breed werden o.a. advertenties, jaarverslagen en een koersplan ontwikkeld. Bijzonder onderdeel: uitgebreide huisstijlpresentatie met instructies voor leerkrachten. Hiermee zijn alle betrokken van voldoende tools voorzien voor de toekomst.

Meer Corporate & Branding zien?

Deel dit:
Meer weten?
close slider

Benieuwd naar onze rol in uw plannen en ambities? Of wilt u meer weten en vrijblijvend kennismaken? Wij helpen u graag!